HTML

Holland élet magyarul

Más hely, más szokás, más nyelv. Holland élet magyarul, egy holland utazás videókkal ,képekkel.

Friss topikok

Archívum

Egy édes város

2013.07.04. 19:33 buba10

Ahogy már emlitettem a rokonoknál fogok tartózkodni a holland utazásom során. A rokonok pedig Enschede városában laknak. Gondolom senki sem tudja hol van, vagy milyen város ez kivéve, ha nem földrajzkutató vagy csak simán nagyon okos ember. Nekem is csak Rokonlaknak van megemlitve. Na jó... maradjunk annyiban hogy a többség tuti nem tudja. Akkor be is mutatnám a várost.

ENSCHEDE

Enschede egy város Hollandia keleti részén, Németország határától mindössze 5 km-re. Innen könnyen meglátogathatjuk a németeket és én végre átmehetnék egy max hangos Kedvesem számmal egész Németországon. Overijssel tartomány legnagyobb városa, ipari központ. 1862-ben a város nagy része a tűzvész martaléka lett. 1900 után rohamosan fejlődött, és az ország textilipari központjaként vált ismertté, mint a " holland Manchester". Az 1960-as évektől más iparágak váltották fel a textilipart: sörgyártás, autógumigyártás, elektronikai ipar. A város lakossága 158 000 fő ,úgyhogy nem egy kisváros.

Mint már mondtam a rokonok a város központjában élnek, amit úgy kell elképzelni , hogy teli van minden bolttal , ruhabolt minden van . Van egy jó kis bevett programja a városnak ami az ,hogy minden kedden és szombaton abban az utcában ahol a hires rokonok laknak hatalmas vásárt tartanak. A vásár szombaton a legnagyobb , ekkor tetőzik. Szóval ezért mondtam hogy tűzközelben leszek.

Enschede-Netherlands-Map.jpg
Folyt.köv. To be continued

Szólj hozzá!

Címkék: vásár rokon Németország Hollandia Enschede Overijssel

A bejegyzés trackback címe:

https://ittvagyok-hollandia.blog.hu/api/trackback/id/tr915391398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása