HTML

Holland élet magyarul

Más hely, más szokás, más nyelv. Holland élet magyarul, egy holland utazás videókkal ,képekkel.

Friss topikok

Archívum

Kilátások

2013.07.07. 16:52 buba10

Enschede legfelkapottabb helye, ahol élni fogok egy kis időre. És ezt most nem nagyképűségből mondom. Enschede centrumában fogom tengetni a mindennapjaim. Ez a hely a Hendrik Van Heekplein utca. Minden kedden és szombaton hatalmas vásárok zavarják majd meg a csöndet. Butikok, márkás boltok tömkelege, szökőkút és minden ami kell. Állitólag a vásár idején tömény halszag van, mivel mindenki ott akarja eladni a frissen fogott halakat. Valakinek elviselhetetlen ez a szag hát nem mondom ,hogy kellemes, de manapság mindent meg lehet szokni.

Enschede városát a barna házak uralják. Magyar szemmel először érdekesnek tűnhetnek,de az ember idővel megtalálja bennük a szépséget. Unokatestvérem akiknél leszek, mindig mondja hogy Magyarországon milyen furcsák a házak és ,hogy milyen sárga a fű. Itt a visszavágás pillanata...

Hollandiában egyébként furcsa étkezési szokások vannak. Nomálisan reggeliznek többnyire gabonapelyhet tejjel ,de ebédre viszont szendvicset esznek.Aztán jön a vacsora amikor is este 7-kor szépen elfogyasztják az ebédjüket azaz főtt kaját esznek. Nehéz lesz vele megbirkóznom ,szerintem engem minden délben egy étterem előtt fognak látni az emberek amint főttkaját követelek. Majd megjegyeznek és idővel majd tudni fogják, hogy ez csak az elmebeteg magyar aki főttkaját akar délben.

Az időjárás Enschedében sőt egész Hollandiában a katasztrófával megeggyező júliusban. Elindulsz szépen Magyarországról a forró 38-40 fokból és megérkezel egy olyan helyre, ahol 23 foknál nem igen van melegebb. Sőt még a páratartalom is durva... elérheti a 80%-ot is. Én meg fogok fulladni... Na jó, azért próbálok életben maradni.

Szólj hozzá!

Címkék: Magyarország Enschede Hendrik Van Heekplein

A bejegyzés trackback címe:

https://ittvagyok-hollandia.blog.hu/api/trackback/id/tr45394680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása